Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Volle en rijke wijn met rijp fruit en iets van kruiden. Het karakter is weelderig en elegant met een lange, zwoele finale. |
Jaargang: |
2020/2021 |
Serveersuggesties: |
Heerlijk bij een stoofpotje, beef Wellington, charcuterie, belegen kaas en gebakken vlees. |
Serveertemperatuur: |
16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
6-7 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Monastrell & Syrah |
Bodemsamenstelling: |
Rots en kalksteen |
Opbrengst per ha.: |
36 hl |
Organic met certificaat: |
Agriculture Biologique |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Barahonda |
Streek: |
Het wijngebied Yecla ligt in het zuid-oosten van Spanje en is opgedeeld in twee regio's: Campo Abajo, ligt op een hoogte van 400-500 mtr. en heeft een bodem met meer klei en kalksteen en geeft wat lichtere en fruitigere wijnen. Campo Arriva ligt op een hoogte van 700-800 mtr. en heeft een bodem met kalksteen en gravel en geeft wat krachtigere wijnen. Tot 1975 behoorde het gebied tot het grote wijngebied La Mancha en werden er grote hoeveelheden eenvoudige tafelwijnen gemaakt. Echter met de komst van de eigen DO Yecla in 1975 werd het roer omgegooid en vanaf dat moment werd er met veel inzet gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit. Dit heeft er voor gezorgd dat het huidige wijngebied Yecla behoort tot de topgebieden van Spanje. |
Barahonda Organic
- Spanje
- ---
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl