Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Aangename en verfrissende rosé van de Monastrell en Syrah-druif. In de neus tonen van zomerfruit en aalbes. De smaak is zacht en fris met voldoende zuren. De plezierige afdronk zorgt voor een fijne finale. |
Jaargang: |
2023 |
Serveersuggesties: |
Lekker bij schaal-en schelpdieren, pastasalade, gegrilde tong en perfect als aperitief. |
Serveertemperatuur: |
8-10° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
2 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Monastrell en Syrah |
Oppervlakte wijngaard: |
12 hectare |
Bodemsamenstelling: |
klei en kalksteen |
Opbrengst per ha.: |
61 hl. |
Organic met certificaat: |
AB agriculture bioligic |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
In 1925 kon Antonio Candela Garcia, stichter van het wijnbedrijf Senorio de Barahonda, niet bevroeden dat zijn kleinzonen Antonio en Alfredo het bedrijf hebben kunnen uit laten groeien tot één van de topbodegas van Yecla die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Begon Antonio Candela Garcia nog in het klein met de aan- en verkoop van eenvoudige tafelwijnen, zijn kleinzonen hebben het roer in 2003 volledig omgegooid en gelden nu als de absolute top in kwaliteitswijnen uit Yecla. |
Streek: |
Yecla |
Barahonda rosado Organic
- Spanje
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl