Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Diep donkerrode kleur in combinatie met een rijke geur van gerijpt fruit, tikje hout, toast en in de smaak aangevuld met krachtige maar fluwelige smaak met gerijpt donker fruit, specerijen en rijpe tannines. |
Jaargang: |
2017 |
Serveersuggesties: |
Te combineren met stoofpotjes, kogelbiefstuk, bavette en bij oude kazen. |
Serveertemperatuur: |
16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
8-9 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
monastrell (100%) |
Oppervlakte wijngaard: |
36 ha. |
Bodemsamenstelling: |
kalksteen (40%), klei (35%) en zand (25%) |
Opbrengst per ha.: |
34 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
In 1925 kon Antonio Candela Garcia, stichter van het wijnbedrijf Senorio de Barahonda, niet bevroeden dat zijn kleinzonen Antonio en Alfredo het bedrijf hebben kunnen uit laten groeien tot één van de topbodegas van Yecla die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Begon Antonio Candela Garcia nog in het klein met de aan- en verkoop van eenvoudige tafelwijnen, zijn kleinzonen hebben het roer in 2003 volledig omgegooid en gelden nu als de absolute top in kwaliteitswijnen uit Yecla. |
Streek: |
Yecla |
Barahonda Summum DO. Yecla Monastrell
- Spanje
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl