Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Aangename biologische wijn met een intense rode kersenkleur, aroma's van rood fruit en frisse tonen. De wijn is soepel en heeft een goede structuur. De smaak is zacht en uiterst intens. |
Jaargang: |
2021/2022 |
Serveertemperatuur: |
16-18°C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4-5 jaar |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
60%Monastrell en 40% Merlot |
Oppervlakte wijngaard: |
23 ha. |
Bodemsamenstelling: |
kalksteen, klei en rotsachtig |
Opbrengst per ha.: |
26 hl. |
Organic met certificaat: |
ja |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Barahonda is gevestigd in het wijngebied Yecla. |
Streek: |
Het wijngebied Yecla ligt in het zuid-oosten van Spanje en is opgedeeld in twee regio's: Campo Abajo, igt op een hoogte van 400-500 mtr. en heeft een bodem met meer klei en kalksteen en geeft wat lichtere en fruitigere wijnen. Campo Arriva ligt op een hoogte van 700-800 mtr. en heeft een bodem met kalksteen en gravel en geeft wat krachtigere wijnen. Tot 1975 behoorde het gebied tot het grote wijngebied La Mancha en werden er grote hoeveelheden eenvoudige tafelwijnen gemaakt. Echter met de komst van de eigen DO Yecla in 1975 werd het roer omgegooid en vanaf dat moment werd er met veel inzet gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit. Dit heeft er voor gezorgd dat het huidige wijngebied Yecla behoort tot de topgebieden van Spanje. |
Barahonda Yecla Organic
- Spanje
- ---
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl