Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Een volle en delicate wijn waarbij de zwarte kersen en pruimen ondersteund worden door kruiden en een lichte houttoon. In de mond een verfijnde afronding met zachte tannines. |
Jaargang: |
2020 |
Serveersuggesties: |
Heerlijk bij gegrilde vleesgerechten, gekruide gerechten, belegen kazen en bij een rijkgevulde lasagne. |
Serveertemperatuur: |
16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Nebbiolo, Barbera, Albarossa en Shiraz |
Oppervlakte wijngaard: |
45 ha. |
Bodemsamenstelling: |
zanderig, rijk aan kalksteen. |
Opbrengst per ha.: |
80 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Ongeveer vijfenveertig jaar geleden richtten de broers Franco en Carlo Pontiglione en Giuseppe Priola de Bel Colle op. Sinds 2015 eigendom van de familie Bosio van Santo Stefano Belbo. De basis van het ideologische begrip dat ons werk inspireerde, was het hedonistische concept van het produceren van kwaliteitswijnen die de lokale gebruiken respecteren en tegelijkertijd voldoen aan de smaak van de consument. |
Streek: |
Het prachtige wijngebied Piemonte ligt in de noordwestelijke hoek van Italië, in de schaduw van de Alpen. Dit bijzondere gebied is niet alleen wereldwijd bekend om wijnen als Barolo, maar ook om zijn keuken, met culinaire heerlijkheden als de truffel. Hoewel Turijn de hoofdstad is, zijn Asti en Alba de belangrijkste wijnsteden. |
Bel Colle Piemonte Rosso Passo del Gallo
- Italië
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl