Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Typische Amarone geur en smaak met zwarte kersen en pruimen, maar ook de indroging van de druiven komt naar voren met een rozijnentoon en kruidige indruk. De afdronk is lang en indrukwekkend en het weelderige en rijke karakter zal menigeen verleiden tot een tweede glas. |
Jaargang: |
2016/2018 |
Serveer suggesties: |
Lekker bij wildgerechten, entrecôte, biefstuk van de haas en bij Friese nagelkaas. |
Serveer temperatuur: |
18-20° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
7 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
corvina veronese, corvinone, rondinella |
Oppervlakte wijngaard: |
4 ha. |
Bodem samenstelling: |
zandbodem, rijk aan kalksteen |
Opbrengst per ha.: |
60 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio's en de leden worden juist aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen. |
Streek: |
Valpolicella is een heuvelachtig gebied ten noordwesten van Verona. De bodem heeft een vulkanische oorsprong met o.a. klei en leisteen. Het klimaat is mild en rond. |
Cantina di Negrar Amarone della Valpolicella Classico
- Italië
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl