Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Een robijnrode wijn met in de neus tonen van bramen en pruimen. In de smaak wederom rood fruit, fraaie tannines en een rijke afdronk. |
Jaargang: |
2022 |
Serveersuggesties: |
Bij lasagne, pasta met biefstukreepjes, kalfszwezerik en als avondwijn |
Serveertemperatuur: |
14-16° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4-5 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot |
Oppervlakte wijngaard: |
23 hectare. |
Vinificatie: |
Alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen voor 12 tot 15 dagen. Malolactische gisting in roestvrijstalen vaten voor 24 maanden. Rijping in eikenhouten vaten voor 6 maanden. |
Opbrengst per ha.: |
54 hl |
Organic met certificaat: |
nee |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Cantina Fassati |
Streek: |
Toscane, Rosso di Montepulciano DOC |
Cantina Fassati Rosso di Montepulciano DOC Selciaia
- Italië
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl