Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Prachtige Riesling uit de Moezel van Christoph Clusserath. Door de lage opbrengst op de schrale leisteenbodem blinkt deze wijn uit door mineraliteit, complexiteit en dichtheid, zonder overweldigend te zijn. De goed geïntegreerde zuren, samen met de stimulerende fruitige aroma's van perzik en abrikoos, geven de wijn zijn delicate, typische Moezelkarakter. |
Jaargang: |
2023 |
Serveersuggestie: |
Ideaal bij kruidige gerechten, bij zalm, gegratineerde visgerechten en heerlijk als aperitief. |
Serveertemperatuur: |
8-10.° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
3-4 jaar |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Riesling |
Oppervlakte wijngaard: |
3,5 ha. |
Bodemsamenstelling: |
Leisteen |
Opbrengst per ha.: |
51 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Christoph Clusserath is gevestigd in Trittenheim. In de kelder wordt de wijn gekoeld gegist met natuurlijke gisten en krijgt de wijn de tijd die hij nodig heeft om te rijpen. Ze werken bij Christoph Clusserath volgens het principe van gecontroleerd nietsdoen, want hun filosofie is: Goede wijn wordt gemaakt in de wijngaard en niet in de kelder! |
Streek: |
Duitsland, Moezel |
Christoph Clusserath Riesling Mosel
- Duitsland
- droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl