Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Diep robijn rood met wat paarse tinten. In de neus aroma's van kersen en gevolgd oor een ceder en een kruidige geur. Elegant en zacht in de mond met rijpe tannines. De afdronk is fruitig, lang en aanhoudend. |
Jaargang: |
2018 |
Serveersuggesties: |
Te combineren met lasagne, ossobucco, kalfsrollade en als aperitief. |
Serveertemperatuur: |
16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
7-8 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Sangiovese |
Oppervlakte wijngaard: |
13 hectare. |
Vinificatie: |
Gisting op druivenschillen gedurende ongeveer 10-12 dagen bij gecontroleerde temperatuur onder 28 ° in ondiepe, brede stalen tanks (150 hl) om een vers en langlevend fruit te bewaren. |
Opbrengst per ha.: |
49 hl |
Organic met certificaat: |
biologisch |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
De eigen wijngaarden van Tenuta Col d'Orcia liggen op een heuvel met uitzicht op de rivier de Orcia. Drie verschillende wijngaarden zijn geplant op de heuvels gericht naar het zuiden. Gemiddelde hoogte boven zeeniveau van 250 meter |
Streek: |
Toscane, Montalcino DOC |
Col d'Orcia Montalcino DOC
- Italië
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl