Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
De oogst wordt voor 60% handmatig gedaan. Een deel van de vinificatie vindt plaats in RVS vaten, het overige in barrique, waarvan 10% nieuw. De rijping die volgt, duurt 9 maanden. De wijn heeft een bleek gouden kleur, honing, frisse citrus en een licht mineralige smaak met een toets van meloen. |
Jaargang: |
2020 |
Serveer suggesties: |
Lekker bij kalfsentrecote, salades met vis, kipgerechten en als aperitief. |
Serveer temperatuur: |
8-10° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4-5 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Chardonnay |
Oppervlakte wijngaard: |
38 ha. |
Bodem samenstelling: |
Een ondergrond van klei. |
Opbrengst per ha.: |
42 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun wijnhuis. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeauxblend" maken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, de wijnbouwer die ooit de eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine was geworden. |
Streek: |
Hawke's Bay |
Craggy Range Chardonnay Kidnappers Vineyard
- Nieuw - Zeeland
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl