Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Deze wijn kenmerkt zich door een rijke toon van kersenfruit en een fijne complexiteit. Ondanks dat deze wijn de lichtste van alle Beaujolais-Cru’s is. Voor degene die van zwaardere wijnen houden, kunnen dit ook gerust drinken. Echt een topwijn van wijnmaker Franck Cinquin. |
Jaargang: |
2018/2019 |
Serveersuggesties: |
Heerlijk bij Sukiyaki, speenvarken, bij komijn-kaas en heerlijk als avondwijn. |
Serveertemperatuur: |
14-16° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
6-7 jaar |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Gamay |
Oppervlakte wijngaard: |
13 hectare |
Bodemsamenstelling: |
Kalkhoudende klei, zand en grind op graniet |
Opbrengst per ha.: |
46 hl |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Paul Cinquin is al enige jaren met pensioen gegaan. Zoon Franck werkte al vele jaren samen met zijn vader en heeft nu ook het deel van z’n vader overgenomen. De stijl van wijnmaken is hetzelfde gebleven. |
Streek: |
Het wijngebied Beaujolais begint ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Mácon. Het gebied heeft een totale breedte van 12 kilometer en een lengte van 60 kilometer en kan in twee subregio's ingedeeld worden, Haut-Beaujolais en Bas-Beaujolais. Het gebied is vooral bekend om de jaarlijks terugkerende Beaujolais Primeur die vanaf de 3e donderdag van november verkocht mag worden. Naast de Primeur heeft Beaujolais meer en serieuzere wijnen te bieden en dit zijn de Cru de Beaujolais. Zij dragen met trots de naam van de eigen plaats, zoals in dit geval Régnié. |
Domaine des Braves Régnié
- Frankrijk
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl