Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Deze biologische Viognier heeft expressieve neus, met een aromatisch palet van limoen, grapefruit en mandarijn. De aanzet is rijk en expressief, met tonen van witte perzik, abrikoos en rijpe exotische vruchten. Deze Viognier biedt een uitzonderlijke frisheid en een intense mineraliteit. |
Jaargang: |
2022 |
Serveersuggestie: |
Lekker bij zalm, kalfsbiefstuk, kalfsentrecote, gebakken zwezerik, varkenshaas, parelhoen, fazant en als aperitief. |
Serveertemperatuur: |
8-10.° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4-5 jaar |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Viognier |
Oppervlakte wijngaard: |
14,5 ha. |
Bodemsamenstelling: |
Klei- en kalksteen |
Opbrengst per ha.: |
50 hl. Organic |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Het landgoed Domaine Mur-Mur-Ium, wat "het Zoemende Lied van de Bijen" betekent, is een familiebedrijf gelegen op de hellingen van de Mont Ventoux-berg. De wijngaard wordt biologisch verbouwd en de productie wordt handmatig verzorgd. |
Streek: |
Frankrijk, Vaucluse |
Domaine Mur-Mur-Ium Viognier Vaucluse
- Frankrijk
- droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl