Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Een dikke, goudgele wijn met een kleine subtiele houttoon. In de smaak veel materie, vol en breed. Een fraai voorbeeld hoe ook een generique-wijn kwalitatief hoogstaand kan zijn. |
Jaargang: |
2020 |
Serveer suggesties: |
Bij zeevruchten, kalfsgerechten en bij kabeljauw. |
Serveer temperatuur: |
10-12° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
6-8 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
chardonnay |
Oppervlakte wijngaard: |
12 ha. |
Bodem samenstelling: |
klei en kalksteen. |
Opbrengst per ha.: |
32 hl |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Dit domein was eerst bekend onder de naam "Charles & Rémi Jobard", doch vanaf 1995 heeft zoon Rémi de volledige eindverantwoording. Deze behoort duidelijk tot de nieuwe generatie, en heeft met zijn wil en enthousiasme het domein in korte tijd naar de top gebracht. Clive Coates betitelt Rémi Jobard als een der besten in het dorp. De wijnen van Rémi Jobard kunnen zeer goed ouderen en komen doorgaans pas na 4-6 jaar echt op dronk. Remi Jobard is altijd een van de laatste plukkers in Meursault |
Streek: |
De Bourgogne wordt in de wereld gezien als één van de meest bekende wijngebieden van Frankrijk. Het wordt opgedeeld in de volgende gebieden: Chablis, Côte d'Or met de Côtes de Nuits en Côtes de Beaune, Chalonnais, Mâconnais en ook Beaujolais wordt hierbij gerekend. De bodem is zeer gevarieerd en kent vele microklimaten, allen met een eigen karakter. |
Domaine Rémi Jobard AC. Bourgogne Biologisch
- Frankrijk
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl