Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Stuivende geur van chocolade, espresso en iets kruidig. Fluwelig van smaak met tonen van rijpe zwarte bessen en een lange afdronk. |
Jaargang: |
2018 |
Serveer suggesties: |
Perfect om te serveren bij vlees van de grill, haasbiefstuk, stoofpotjes en bij oude kaas. |
Serveer temperatuur: |
16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
6 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
100% Shiraz, |
Oppervlakte wijngaard: |
35 ha. |
Bodem samenstelling: |
kalkachtige kleibodem |
Opbrengst per ha.: |
70 hl. |
|
|
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
In 1859 lukt het de familie de Wet om in het vruchtbare maar droge Klein Karoo de basis te leggen voor het huidige Excelsior Estate. Het water uit de Breede Rivier kwam goed van pas. Hierdoor wist men Robertson om te toveren in een vruchtbare vallei en groeide het uit tot het huidige gebied met 220 ha. aan wijngaarden. |
Streek: |
De Breede Rivier is de levensader van de Robertson vallei en zorgt voor aanvoer van het noodzakelijke water. Deze vallei wordt ingesloten door de Langeberg in het noorden en de Sonderendberge in het zuiden. Regenwolken worden door deze bergen op afstand gehouden en de zon heeft hier volledig vrij spel. Hierdoor is het klimaat warm en subtropisch en daarom staat dit gebied ook bekend om zijn citrusfruit, perziken en abrikozen. |
Excelsior 'San Louis' WO Robertson Shiraz
- Zuid - Afrika
- ---
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl