Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Aangename en verfrissende bubbel van de Chardonnay-druif. In de neus intens met tonen van rijp fruit, hazelnoot en brood. In de mond fris en rijk. De afdronk heeft aroma's van citrusfruit en minerale tonen. |
Jaargang: |
nvt |
Serveersuggestie: |
Lekker bij zalm, sushi, parelhoen, kip met salie en als aperitief. |
Serveertemperatuur: |
8-10.° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
|
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Chardonnay |
Oppervlakte wijngaard: |
90 ha. |
Bodemsamenstelling: |
Leisteen (500 meter boven zeeniveau) |
Opbrengst per ha.: |
61 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
De legende van Ferrari begon in 1902 met Giulio Ferrari, en zijn droom om een wijn te maken in Trentino die kon concurreren met de beste Franse Champagnes. Giulio was een pionier; hij was de eerste die aanzienlijke hoeveelheden Chardonnay in Italië aanplant. Hij begon een paar zeer geselecteerde flessen wijn te produceren, met een obsessieve aandacht voor kwaliteit. De derde generatie van de Lunelli-familie houdt de Ferrari-droom levend. Marcello, Matteo, Camilla en Alessandro leiden het bedrijf met als doel innovatie en traditie te combineren en Ferrari de hele wereld over te brengen als ambassadeurs van de Italiaanse Art of Living. Ze hebben een diepgaande band met het territorium en respect voor het land. Alle wijnen van Ferrari zijn Trento DOC en worden exclusief geproduceerd van druiven die op grote hoogte in Trentino worden geteeld met behulp van duurzame landbouwmethoden. |
Streek: |
Trentino, Italië |
Ferrari Maximum Brut
- Italië
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl