Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Deze Colheita port heeft een amberbruine kleur en naar gelang de leeftijd toeneemt zal de kleurintensiteit veranderen. In de geur tonen van karamel, mokka en rozijnen. De smaak is een explosie van pruimen, noten en vanille. De afdronk in intens en rijk. |
Jaargang: |
2004, Volume : 0,5 LTR |
Serveersuggesties: |
Lekker bij Pecan pie, Stilton, Friese nagelkaas, chocolade en als digestief. |
Serveertemperatuur: |
12-14° C. |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Tinto Cão. |
Oppervlakte wijngaard: |
25 ha. |
Bodemsamenstelling: |
Leisteen en graniet |
Opbrengst per ha.: |
42 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
De familie Van Zeller is een van de bekendste families binnen het Port gebied en eigenaar van diverse gerenommeerde Port huizen, zoals o.a. Feuerheerds en Quinta Roriz. |
Streek: |
Douro, Portugal De naam ‘port’ komt van de havenplaats Oporto, gelegen aan de monding van de rivier de Douro en van hieruit wordt de port over de gehele wereld verspreid. Echter, de druiven voor port staan zeventig kilometer stroomopwaarts. Dit wijngebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder de ongenadig schijnende zon. Het gebied heeft een land klimaat met verzengend hete droge zomers en steenkoude natte winters. De bodem wordt gevormd door harde en ondoordringbare granietlagen en leisteen. |
Feuerheerds Colheita Port 2004
- Portugal
- Zoet
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl