Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Aangename geur van kersen, bessen en licht kruidig. De smaak is rond en zacht met zachte tannines en een verfijnde afdronk. |
Jaargang: |
2019 |
Serveer suggesties: |
Lekker bij zwezerik, gegrilde eendenborst, kalfsbiefstuk en belegen kazen. |
Serveer temperatuur: |
12-15°C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
5-6 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Pinot noir |
Oppervlakte wijngaard: |
77 |
Bodem samenstelling: |
Slib over gravel en klei |
Opbrengst per ha.: |
46 |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Het wijnland Nieuw Zeeland is nog maar een jong broekie. Net als de meeste Nieuw Zeelandse wineries is ook Greyrock aan het eind van de vorige eeuw pas gesticht. Daarentegen zijn de veel oudere bedrijven uit de rest van de wereld jaloers op de Nieuw Zeelanders. Want zij zijn juist gezegend met bijna perfecte omstandigheden om unieke kwaliteitswijnen te maken. Door de gematigde temperatuur heeft het een extreem lang groei seizoen, wat de complexiteit van de wijn in de hand werkt. Elk hoekje wijngaard heeft weer een bijzondere bodem samenstelling en zorgt voor een enorme diversiteit. Maar bovenal hebben de Nieuw Zeelanders zich in korte tijd de meest moderne vinificatie technieken eigen gemaakt en zij gelden nu als topwijnmakers in de wereld. |
Streek: |
Hawke's Bay is het op één na grootste wijngebied van Nieuw Zeeland en het ligt op het Noordereiland. Het klimaat is mild en vooral de rode druivensoorten voelen zich hier thuis. De bodem is gevarieerd maar met vooral zand, leem en bedekt met kiezels. |
Grey Rock Hawke's Bay Pinot Noir
- Nieuw - Zeeland
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl