Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Deze L.B.V. heeft een donkere paarse kleur. In de neus aroma’s van cassis, bessen, pruimen en chocolade. Ook de smaak wordt gekenmerkt door fruitaroma’s zoals jamfruit, cassis, de tannines zijn mooi rond en zacht. Verder heeft de wijn heeft een goede structuur afgerond met een intense afdronk. |
Jaargang: |
2016 |
Serveer suggesties: |
Lekker in combinatie met kazen zoals Bleu de Bresse, Bleu d’Auvergne, Friese nagelkaas, Gorgonzola, diverse noten, chocolade en als digestief. |
Serveer temperatuur: |
12-14° C. |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Blend van verschillende voorgeschreven druiven. |
Oppervlakte wijngaard: |
65 hectare |
Bodem samenstelling: |
leisteenbodem op ondergrond van graniet. |
Opbrengst per ha.: |
51 hl |
Organic met certificaat: |
nee |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Het porthuis Kopke werd in 1638 door Cristiano Köpke opgericht langs de Douro. |
Streek: |
De naam ‘port’ komt van de havenplaats Oporto, gelegen aan de monding van de rivier de Douro en van hieruit wordt de port over de gehele wereld verspreid. Echter, de druiven voor port staan 70 kilometer stroomopwaarts. Dit wijngebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder de ongenadig schijnende zon. Het gebied heeft een land klimaat met verzengend hete droge zomers en steenkoude natte winters. De bodem wordt gevormd door harde en ondoordringbare granietlagen en leisteen. |
Kopke Porto Late Botteld Vintage 2016
- Portugal
- Zoet
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl