Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Prachtige aroma's van gerijpt donkerfruit komen terug in de neus en smaak. Tevens aangename geur van leer, rozijnen en houttonen. Een prachtige en uiterst complexe Vintage Port uit 1970. |
Jaargang: |
1970 |
Serveersuggestie: |
Lekker met romige kazen als Brie en Camembert, studentenhaver, diverse noten, desserts en bij Friese Nagelkaas. |
Serveertemperatuur: |
14-16.° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
t/m 65 jaar |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Blend van voorgeschreven druifsoorten |
Oppervlakte wijngaard: |
30 ha. |
Bodemsamenstelling: |
Leisteen |
Opbrengst per ha.: |
46 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Het Porthuis Wiese en Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Al snel blijft alleen Dankert Krohn over en in de volksmond verandert de naam van het huis in ‘Krohn’. Vele jaren is dit traditionele huis in handen van de Portugese familie Carneiro geweest. Helaas was er binnen deze familie geen opvolging en in 2013 werd het bedrijf overgedragen aan het Portugese familiebedrijf the Fladgate Partnership. Zelfs nu nog ligt, diep verscholen in één van de zes rijpingskelders, nog een vat met daarin port uit 1863. Dit is zelfs van voor de oprichting van dit gedegen porthuis. |
Streek: |
Portugal, Douro |
Krohn Vintage Port 1970
- Portugal
- Zoet
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl