Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Smaakvolle en krachtige port met veel concentratie, tonen van donker rood fruit en veel potentie om te ouderen. |
Jaargang: |
2016 |
Serveer suggesties: |
Lekker als aperitief, bij gerijpte kaas, chocola, gedroogd fruit en bij noten |
Serveer temperatuur: |
12-14° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
40 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Diverse druivensoorten van oude wijnstokken |
Oppervlakte wijngaard: |
36 hectare |
Bodem samenstelling: |
Leisteenbodem op graniet |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Het Porthuis Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Vele generaties lang is dit traditionele huis in handen van de Portugese familie Carneiro geweest. Helaas was er binnen de familie Carneiro geen opvolging en in 2012 werd het bedrijf overgedragen aan het Portugese familie bedrijf the Fladgate. Tot het bedrijf Wiese & Krohn behoort ook de 'Quinta do Retiro' en dit ligt in één van de beste delen van de Dourovallei, de Rio Torte. Van deze Quinta komt een gedeelte van de druiven voor de betere ports en ook voor de eigen Vintage port. Krohn is één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto zijn overgebleven en vooral bekend is om zijn Colheita en Vintage Port. |
Streek: |
Port doet ons direct denken aan de haven plaats Oporto, daar waar de rivier de Douro in de Oceaan uitkomt. Het productiegebied voor Portwijnen ligt echter 70 kilometer landinwaarts langs de sterk kronkelende rivier de Douro. Dit gebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder ongenadig schijnende zon. Dit gebied kent verzengend hete droge zomers en steenkoude en natte winters. De bodem wordt gevormd door keiharde en ondoordringbare graniet en leisteen. |
Krohn Vintage Port 2016
- Portugal
- Zoet
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl