Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Bleekgeel getinte wijn met fris-fruitige aroma's. Een hint van honing en een zekere rondheid. Zijn uitbundige, lichtzoete, frisse karakter maakt hem tot een perfect aperitief. |
Jaargang: |
2023 |
Serveersuggesties: |
Combineert goed met pittige kazen, bij zoete nagerechten en als aperitief. |
Serveertemperatuur: |
8-10° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
3-4 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
sémillon |
Oppervlakte wijngaard: |
100 ha. |
Bodemsamenstelling: |
kleibodem |
Opbrengst per ha.: |
85 hl. |
Organic met certificaat: |
nee |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Vins Fins du Périgord is de grootste producent van Bergerac wijnen met een totaalproductie van 7 miljoen flessen per jaar en ze beschikken over de meest modernste bottelfaciliteit. |
Streek: |
Bergerac is een oud wijngebied wat altijd in de schaduw stond van Bordeaux maar inmiddels aan een eigen welverdiende tournee is begonnen. De streek heeft een rijke culinaire geschiedenis waarbij de eigen streekwijnen goed aansluiten. |
Le Haut Païs AC. Côtes de Bergerac moelleux
- Frankrijk
- Zoet
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl