Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Aangename en volle rode wijn met tonen van wilde bramen en zwarte bessen. De smaak is verfijnd met zachte tannines en licht kruidig. |
Jaargang: |
2023 |
Serveersuggesties: |
Bij varkensgerechten, kalfszwezerik, Friese droge worst en als avondwijn. |
Serveertemperatuur: |
16-18 graden |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4 - 5 jaar |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Grenache noir, Syrah en Mourvèdre |
Oppervlakte wijngaard: |
49 hectare |
Bodemsamenstelling: |
Klei en kiezel |
Opbrengst per ha.: |
38 hl |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Maison Bouachon, opgericht in 1898. |
Streek: |
Het Rhônedal is het oudste wijngebied van Frankrijk en vanaf 600 voor Christus waren de Grieken hier al actief in de wijnbouw. Het gebied is langgerekt en kent een diversiteit aan klimaatzones en bodemsoorten en daardoor ook een verscheidenheid aan wijnen. |
Maison Bouachon 'Les Rabassières' Rouge
- Frankrijk
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl