Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Deze witte wijn is zeer complexe met in de neus aroma’s van gerijpt geel fruit, honing en tonen van citrus. In de smaak wordt dit voortgezet met een fraaie balans, veel dikte en in de afronding vrij kruidig. |
Jaargang: |
2018/2020 |
Serveer suggesties: |
Lekker bij gerookte ham, Cordon bleu, Vitello tonnato en bij gebakken zwezerik. |
Serveer temperatuur: |
10-12°C |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
7-8 jaar |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
100% viognier |
Oppervlakte wijngaard: |
8 hectare |
Bodem samenstelling: |
Graniet |
Opbrengst per ha.: |
36 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Bouachon |
Streek: |
Het wijngebied Condrieu valt als wijngebied onder de noordelijke Rhône maar valt onder drie departementen (Rhône, Loire en Ardèche). Het is slechts 147 hectare groot en alleen de Vognier-druif staat hier aangeplant. Ten tijde van de Romeinen werd hier al wijn gemaakt en heeft sinds 1940 een eigen AOC-status. |
Maison Bouachon Les Tourrays AC Condrieu
- Frankrijk
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl