Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
De donkerrode kleur verraadt al een beetje wat we kunnen verwachten: gerijpt en gedroogd donker fruit, specerijen en iets van kruiden. In de smaak wordt dit nog aangevuld met iets van confiture en chocolade. De afdronk is lang met een tikje 'Garrigue', de typische lokale bermkruiden. |
Jaargang: |
2020 |
Serveer suggesties: |
Lekker bij hachee, zwezerik, belegen kazen, fuet en als avondwijn. |
Serveer temperatuur: |
16-18.° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4-5 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
60% Syrah, 40% Grenache |
Oppervlakte wijngaard: |
65 ha. |
Bodem samenstelling: |
klei-mergelbodem |
Opbrengst per ha.: |
60 hl. |
Organic met certificaat: |
HVE |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Wijnmaakster Aurélie Vic selecteert de druiven voor deze wijnen van drie wijngaarden in de Languedoc: tussen de dorpen Orb en Vernasobre, tussen Bizes Minervois en Oupia en bij Montpeyroux. De overeenkomst van deze wijngaarden zijn de druivensoorten en het klimaat, het verschil is de bodem |
Streek: |
Het wijngebied Saint Chinian heeft zich los weten te weken en zich weten te onderscheiden op het grote en anonieme wijngebied Languedoc en in 1982 de eigen AOC status verworven. Het gebied leent zich vooral voor het verbouwen van blauwe druiven voor rode en rosé wijn. Sinds 2005 kunt u ook witte wijn tegenkomen met de AOC Saint Chinian maar dit maakt slecht 1% uit van de totale appellatie. |
Maison Robert Vic AOC Saint Chinian
- Frankrijk
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl