Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Frisse geur van rijp geel fruit en licht bloemig. In de smaak aangevuld met zacht tropisch fruit en verfijnde zuren. |
Jaargang: |
2022/2023 |
Serveersuggesties: |
Ideaal als aperitief, als begeleider van visgerechten en lekker bij een zomerse salade. |
Serveertemperatuur: |
8-10° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
2 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Vermentino |
Oppervlakte wijngaard: |
10 ha. |
Bodemsamenstelling: |
Klei, grind |
Opbrengst per ha.: |
55 |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Elk jaar opnieuw is het voor Jerôme Vic en zijn vrouw Aurélie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeeltelijk bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. |
Streek: |
In het uiterste zuiden van Frankrijk, dicht tegen de Middellandse Zee, ligt het oude wijngebied Oc. De naam hiervan is afgeleid van de middeleeuwse naam Occitane. Deze streek baadt in het zonlicht en wordt doordrenkt met de geuren van garrigue, den cipressen, amandel- en olijfbomen. |