Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Deze rode wijn heeft een intens aroma van klein rood-en zwart fruit en iets licht kruidig. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk. Het betreft een zeer toegankelijke wijn! |
Jaargang: | 2022 |
Serveersuggesties: |
Lekker bij Hollandse kaas, droge worst, kalfszwezerik en bij pasta’s. |
Serveertemperatuur: |
16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
3 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Negroamaro |
Oppervlakte wijngaard: |
60 ha. |
Bodemsamenstelling: |
Klei |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Masseria Pietrosa in Puglia is gelegen in San Marzano en werd in 1962 opgericht. De wijnen worden gemaakt door Filippo Baccalaro en zijn typerend voor het terroir. |
Streek: |
Puglia, hak van de Italiaanse laars. |
Masseria Pietrosa Negroamaro
- Italië
- Licht droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl