Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Bijzondere Sancerre met een uniek karakter. Deze wijn heeft balans, een zachte structuur met veel fruit zoals citrus en groene appel. De afdronk is intens en zacht. |
Jaargang: |
2022 |
Serveersuggesties: |
Heerlijk als aperitief, bij asperges, snoekbaars, roodbaars in zeezout en bij Crottin de Chavignol. |
Serveertemperatuur: |
9-11° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4-5 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
sauvignon blanc |
Oppervlakte wijngaard: |
28 ha. |
Bodemsamenstelling: |
klei- en kiezelachtige bodem |
Opbrengst per ha.: |
39 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Pascal Jolivet is geboren en getogen in de Loire, waar zijn grootvader keldermeester was op Château de Tracy. In 1986 wist hij met een eigen bedrijf zijn droom te realiseren; het maken van zuivere en natuurlijke Sancerre en Pouilly-Fumé. Zijn gevoel voor perfectie heeft in hoge mate bijgedragen aan zijn succes. De wijnen van Pascal Jolivet vinden hun weg over de hele wereld en prijken in Frankrijk op de wijnkaart van vele sterrenrestaurants. |
Streek: |
Loire |
Pascal Jolivet Sancerre Blanc Clos du Roy
- Frankrijk
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl