Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Heldere gele kleur met groene glinstering. Een complexe en rijke wijn met iets van bloemen, wat toast, honing en verse vruchten. |
Jaargang: |
2020/2022 |
Serveersuggesties: |
Bij kalfsoester, kalfsgehakt, visgerechten of zeevruchten, als aperitief en bij zachte kaassoorten. |
Serveertemperatuur: |
10-12° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4-5 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
chardonnay |
Oppervlakte wijngaard: |
38 ha |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige 'Caves de l'Hôpital', in het hart van Meursault. |
Streek: |
De Bourgogne wordt in de wereld gezien als één van de meest bekende wijngebieden van Frankrijk. Het wordt opgedeeld in de volgende gebieden: Chablis, Côte d'Or met de Côtes de Nuits en Côtes de Beaune, Chalonnais, Mâconnais en ook Beaujolais wordt hierbij gerekend. De bodem is zeer gevarieerd en kent vele microklimaten, allen met een eigen karakter. |
Ropiteau frères AC. Bourgogne Chardonnay
- Frankrijk
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl