Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Aangename geur van grapefruit en tonen van rijp tropisch fruit. De smaak is fris en rijk. De afdronk heeft een mineralige toets. |
Jaargang: |
2023 |
Serveersuggesties: |
Lekker als terraswijn, zomerse salades, visgerechten en schaal- en schelpdieren. |
Serveertemperatuur: |
8-10° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
2-3 jaar |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
pinot grigio |
Oppervlakte wijngaard: |
12 hectare |
Bodemsamenstelling: |
Alluviale afzetting met gravel en kiezels |
Opbrengst per ha.: |
125 |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Sinds de 70er jaren van de vorige eeuw is het prestigieuze Estate in het bezit van de Tombacco familie. Na een omvangrijke renovatie is het een voorbeeld van kwaliteit voor de regio en het visitekaartje van de familie. De wijngaarden en het estate liggen op 'Grave di Papadopoli', een eiland in de rivier de Piave. Door de alluviale aanvoer van materiaal door deze rivier, is de bodem rijk aan voedingsstoffen. Daarnaast is het klimaat mild en is er ruim voldoende water aanwezig. Dit zijn de basisvoorwaarden om kwaliteitswijnen te maken. |
Streek: |
Venezia |
Tenuta San Giorgio Pinot Grigio
- Italië
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl