Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Aangename en zachte rode wijn met een donkerrode kleur. In de neus tonen van gerijpt rood fruit en iets van specerijen. De smaak is zacht met een toon van pruimenjam. Een plezierige afdronk zorgt voor een prettige finale. |
Jaargang: |
2019/2020 |
Serveer suggesties: |
Lekker bij zwezerik, droge worst, belegen kazen, gegrilde kalfsoesters en als avondwijn. |
Serveer temperatuur: |
14-16° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
100% Negroamaro |
Oppervlakte wijngaard: |
34 hectare |
Bodem samenstelling: |
klei en kalk. |
Opbrengst per ha.: |
65 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Wijnmaker Cosimo Varvaglione heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem en vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo, malvasia en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen weten te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden. |
Streek: |
Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog.Var |
Varvaglione Moi Negroamaro
- Italië
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl