Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Krachtige en elegante volle rode wijn. In geur en smaak rijpe bessen en pruimen en iets van de houtrijping. De krachtige smaak wordt aangevuld met kruiden en specerijen en afgerond met een zwoel karakter. |
Jaargang: |
2019 |
Serveersuggesties: |
Bij krachtige en stevige gerechten als stoofpotjes, gebakken en gegrild vlees en bij oude kaassoorten. |
Serveertemperatuur: |
16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
6-7 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
100% primitivo |
Oppervlakte wijngaard: |
14 ha. |
Bodem samenstelling: |
Klei en kalk |
Opbrengst per ha.: |
45hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden. |
Streek: |
Puglia is het zuid Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek maar ook warm en droog. |
Varvaglione Papale
- Italië
- Licht droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl