Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
De absolute 'koning' van het Valpolicella-gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van goede oogsten. De Amarone is een klein juweel in het assortiment Ca’ Vegar-wijnen. Het is gemaakt van de Corvina, Rondinella, Corvinone en Molinara druiven. Deze Amarone heeft een imponerende elegantie met rijp fruit en een uitnodigend bouquet. Diep robijnrood van kleur met fijne hints van specerijen en kruiden. In de mond krachtige, warme en rijke smaakinvloeden van kersen en vanille. |
Jaargang: |
2017/2018 |
Serveersuggestie: |
Lekker bij kalfsbiefstuk, lamsgehakt met kruiden, patrijs, wild zwijn en bij kalfslever met appel. |
Serveertemperatuur: |
14-16.° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
9-10 jaar |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Corvina, Corvinone, Molinara en Rondinella |
Oppervlakte wijngaard: |
21 ha. |
Bodemsamenstelling: |
Kalk |
Opbrengst per ha.: |
51 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Cantina Castelnuovo del Garda |
Streek: |
Veneto, Valpolicella DOCG |
Ca' Vegar Amarone DOCG Fossa Granara Riserva
- Italië
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl