Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Aangename en een rijke geur van tropisch fruit. De smaak is rijk met tonen van vanille en een fijne en sappige afdronk. |
Jaargang: |
2023 |
Serveersuggesties: |
Ideaal als aperitief, kip met amandelen, quiche, gegrilde zeebaars en bij licht romige kazen. |
Serveertemperatuur: |
10-12° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
3-4 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Chardonnay |
Oppervlakte wijngaard: |
4,5 ha. |
Bodemsamenstelling: |
Alluviale afzetting met gravel en kiezels. |
Opbrengst per ha.: |
88 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Dit nog jonge wijnhuis is opgericht in 2013 en heeft ongeveer vijftig hectare aan wijngaarden. Giannitessari won met zijn wijnen vele prijzen en ziet het productieproces en de resulterende wijn als kunst en de wijnmaker als kunstenaar. |
Streek: |
Veneto |
Giannitessari Chardonnay Veneto
- Italië
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl