Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Volle en aangename rode wijn van een bijzondere druif: Tai Rosso. Aroma’s van rood fruit en zwarte bessen kenmerken deze wijn. In de smaak rijk, een lichte houttoon en zachte tannines. De afdronk is lang en intens. |
Jaargang: |
2021 en 2022 op voorraad |
Serveersuggesties: |
Lekker bij kalfszwezerik, varkenshaas, risotto met worstgehakt en bij Friese nagelkaas. |
Serveertemperatuur: |
16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
5-6 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Tai Rosso |
Oppervlakte wijngaard: |
4 ha. |
Bodemsamenstelling: |
kalksteen en kleibodem. |
Opbrengst per ha.: |
69 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Dit nog jonge wijnhuis is opgericht in 2013 en heeft ongeveer vijftig hectare aan wijngaarden. Giannitessari won met zijn wijnen vele prijzen en ziet het productieproces en de resulterende wijn als kunst en de wijnmaker als kunstenaar. |
Streek: |
Colli Berici DOC |
Giannitessari Tai Rosso Colli Berici DOC
- Italië
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl