Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Lichtgeel van kleur. In de geur licht tropisch afrondend met zuivere minerale tonen en lange afdronk. |
Jaargang: |
2020/2021 |
Serveer suggesties: |
Bij kruidige gerechten, tonijnsalade, schaal- en schelpdieren, kipgerechten en bij asperges. |
Serveer temperatuur: |
8-10 graden |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4-5 jaar |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
100% Grauburgunder |
Oppervlakte wijngaard: |
6 ha |
Bodem samenstelling: |
kiezelhoudend en klei |
Opbrengst per ha.: |
70 hl |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Weingut Hunn |
Streek: |
Baden |
|
|
Vinificatie / rijping |
|
Wijnmaker: |
Kilian Hunn |
Schilweking / termijn: |
ja, 4 uur |
Vinificatie / termijn: |
Temperatuur gecontroleerde gisting geduende 14 dagen. |
Malolactische vergisting: |
ja, 30% |
Rijping / termijn: |
5 maanden in roestvrijstalen tanks (90%) en op eikenhouten vaten (10%). |
Kiliann Hunn Grauburgunder Kabinett trocken
- Duitsland
- Licht droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl