Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Stuivende geur van rijp tropisch fruit, bloemen en in de smaak aangevuld met een lichte exotische kruidigheid. Een milde en rijk e karakter met een vriendelijke zuurbalans. |
Jaargang: |
2023 |
Serveersuggesties: |
Lekker bij kruidige gerechten,bij diverse gegrilde-en gebakken visgerechten, zeevruchten en bij zachte kazen. |
Serveertemperatuur: |
10-12° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
3 jaar |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
malvasia |
Oppervlakte wijngaard: |
65 ha. |
Bodemsamenstelling: |
klei- en kalk |
Opbrengst per ha.: |
110 hl |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van het wijnhuis heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem en vooral de bijzondere druiven als Negroamaro, Primitivo en Verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatiemethodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden. |
Streek: |
Puglia is het zuid Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. |
|
|
Vinificatie / rijping |
|
Wijnmaker: |
Cosimo Varvaglione |
Schilweking / termijn: |
gedurende 24 uur |
Vinificatie / termijn: |
12 dagen |
Varvaglione '12 e Mezzo' IGP Malvasia del Salento
- Italië
- Licht droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl